Benvinguda

Llegirem i escriurem!

Aquest curs 2009-2010, amb exalumnes i alumnes de "Tallers literaris" de la UVic, procurarem donar contingut literari a aquest bloc. Contes, narracions breus i microcontes s'oferiran al lector, així com comentaris i crítiques de lectures diverses.

I el blog tindrà continuïtat més enllà d'aquest curs!...
Per això, aquest segon semestre de 2010-2011 pretenem seguir amb la tasca d'omplir de narrativa i de literatura de creació aquest espai obert a la xarxa.

El blog torna a estar operatiu!
"La literatura és l'única arma per lluitar contra l'oblit" Josep Pla

Els alumnes del Grau d'Educació Infantil i Primària que han escollit la menció Biblioteca escolar i animació a la lectura (curs 2011-2012) tornaran a donar vida al blog. Hi podrem trobar des de composicions escrites fetes pels mateixos alumnes, fins a recomanacions de llibres o d'adreces d'interès, o comentaris i suggeriments de recursos pedagògics sobre l'educació i la lectura.
Esperem que us agradi i us aporti encara més recursos per a la vostra formació!

I el blog es torna a despertar... Educació i Lectura (Menció de Biblioteca escolar i animació a la lectura, 2013-2014)!

A més podreu llegir unes creacions poètiques de les alumnes de Doble grau MEI i MEP de la Universitat de Vic (curs 2014-2015)!

I els alumnes del MÀSTER EN INNOVACIÓ EN DIDÀCTIQUES ESPECÍFIQUES de l'especialitat de Llengua i literatura catalana, castellana i anglesa del curs 2014-15 i del curs 2015-2016 han col·laborat també amb la seva producció literària!

I hi hem tornat el curs 2017-2018 i aquest 2018-2019!

A Didàctica de la literatura de Doble Grau (curs 2020-2021) també hem creat poesia "a la manera de"!

dissabte, 14 de març del 2015

En Pere sense por



***
(a partir del poema "En Pere sense por" de Núria Albó)


Hi havia una vegada un nen que es deia Pere que somiava cada dia a saber què era la por. Ell no l’havia vist mai i, per tant, tenia curiositat per veure com era. No sabia si era bona o dolenta, si era bèstia o persona, si era blava o vermella, si reia o feia ganyotes, però ell sabia que existia. Un bon dia es va trobar en Marc, un amic seu i li va demanar si sabia com era la por. En Marc, sorprès per la pregunta, es va quedar una estona pensant i li va acabar dient que ell tampoc l’havia vist mai però que creia que era blanca i bona. En Pere no estava gaire convençut de la resposta del seu amic i, anant de camí cap a casa seva, es va trobar amb en Pau, el seu cosí, i li va fer la mateixa pregunta. En Pau assegurava haver vist la por un dia mentre dormia i la descrivia com una persona dolenta. Tot i així, en Pere seguia sense estar convençut ja que va pensar que quan dorms somies i que els somnis no són reals. Per tant, va veure que l’opinió del seu cosí era tan respectable com les altres però que no li deixava clara la imatge de la por. És per això que quan va arribar a casa es va trobar amb la seva mare fent el dinar, li va fer un petó i li va demanar a veure com era realment la por, ja que havia sentit diverses opinions però cap l’acabava de convèncer. La seva mare li va respondre que la por no era ni bona ni dolenta, ni bèstia ni persona, ni blava ni vermella, ni reia ni feia ganyotes, sinó que era tal com cada un la volia veure. Cada persona té una percepció diferent de les coses i és per això que tu, fill meu, t’has de crear la teva pròpia imatge de la por. Potser mai arribaràs a veure-la però, segurament, al llarg de la teva vida la sentiràs moltes vegades. És per això que l’únic que t’ha de preocupar és aprendre a vèncer-la, aprendre a ser més fort que ella.

Elena Basagaña

***Poesies amb suc. Selecció de Miquel Desclot. Barcelona: La Galera, 2009, p. 208.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixeu el vostre comentari